Mleveni mak

Nadev od maka

Mak vodi poreklo iz Male Azije. To je jednogodišnja biljka slabo razvijenog i plitkog korena. Stablo je krhko visine do 1.5m. Plod je čaura a u čauri ima od 60-180.000 semenki. Težine do 8g. Vrlo je osetljiv na niže temperature i već na -6°C smrzava. Plod je sivo-plave boje velike energetske i nutritivne vrednosti, gde se ističu nezasićenje masne kiseline pre svega linolna i oleinska kiselina. Dobar je i kao sredstvo za opuštanje mišića i protiv stomačnih bolova. Ceđeno ulje maka koristi se u bazenima za rehabilitaciju oboljenja kostiju. Nama je mak odavno pozna biljka kao sastojak za pravljenje kolača i drugih poslastica. U našem proizvodu mak čini osnovu a dodatkom šećera, arome i drugih sastojaka dobili smo proizvod odličnog kvaliteta spreman za pripremu najukusnijih poslastica. Zajedno sa dodacima čini srž svakog kolača. Naša pakovanja su 200grama namenjena zamaloprodajne objekte i 3kg isključivo za pekarsku proizvodnju. U savremenoj proizvodnji naš proizvod se naziva "nadev" gotova smeša za proizvodnju kolača i drugih poslastica od maka.

 

Sastojci: mleveni mak min 60%, šećer u prahu, pšenični griz, sojino brašno, dekstroza, kukuruzni skrob, aroma vanile, začinska smeša, aroma karamele.

Proizvedeno po proizvođačkoj specifikaciji br 1

 

nutritivna vrednost za 100 g proizvoda
energetska vrednost 2115KJ
ugljeni hidrati 52.5g
masti 26.7g
voda 2.4g
belančevine 13.8g
sadržaj pepela 4.6g
Mleveni mak